Bedrijfspanden eigen gebruik

Je hebt een eigen bedrijf en huurt al een tijdje bedrijfsruimte, maar overweegt een pand te kopen voor zakelijk gebruik. Of er is al een pand in bezit dat uitgebreid moet worden. Naast het investeren in een woning voor verhuur, kan dit ook voor een bedrijfspand voor eigen bedrijf. Op deze manier kan er vermogensopbouw gerealiseerd worden op lange termijn, daarnaast ben jij de baas over het pand en bepaal jij hoe het eruit mag zien. Meestal zijn de kosten van een financiering lager dan een huur

Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het onderhoud en dat je voor een langere tijd vast zit aan de locatie en ruimte. Het moet dus wel passen bij de plannen.

Een zakelijke hypotheek is anders dan een gewone hypotheek, hier gelden dan ook andere regels. De looptijd van zo’n lening is meestal 20 jaar, daarnaast financiert de bank niet zo veel als bij een woning; namelijk 70% in de meeste gevallen afhankelijk van het onderpand.Dat betekent dat er een eigen inleg van ongeveer 30% van de marktwaarde is benodigd. De kosten koper voor een bedrijfspand liggen ook wat hoger dan bij een woning. Bij niet-woningen geldt namelijk een overdrachtsbelasting van 6%.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONS ACTUEEL AANBOD?

Schrijf u in en u hoort direct als er nieuwe
objecten in de verkoop gaan